Ä°TM Etkinlik Haberleri

26 Eylül
2016
3.Uluslararası İslam Sanatında Geometrik Desenler Çalıştayı 2. Günü

Ensar Vakfı kuruluÅŸu olan Ä°stanbul Tasarım Merkezi ile Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi’nin ortaklaÅŸa düzenlediÄŸi ’’3. Uluslararası Ä°slam Sanatında Geometrik Desenler Çalıştayı’’ ikinci gününü tamamladı. Günün ilk bölümünde Ameet Hindocha ‘Geleneksel sanatları teknoloji ile yorumlamak’ konulu sunumunu yaptı. Hindocha’nın ardından Jean-Marc Castera ‘Geometrik desenlere farklı açılardan bakış’ isimli sunumunu yaptı. Sunum tamamlandıktan sonra serbest el çizimi ile geometrik desen çalışmaları gerçekleÅŸtirildi. Günün ikinci bölümünde Boris Aldridge ve Ä°mamaddin Amiraslanov iki farklı salonda iki ayrı atölye gerçekleÅŸtirdiler. Boris Aldridge’nin ‘KaÅŸan Çinileri: Bitkisel ve Hayvansal Motifler’ konulu sunumunun ardından katılımcılarla birlikte desen çalışmaları yapıldı. Aynı sıralarda Ä°mamaddin Amiraslanov ‘Labirent benzeri süslemeler ve mozaik. KristalleÅŸmenin mikrofotoÄŸraflanması’ isimli sunumunu gerçekleÅŸtirdi. Atölye ve sunumlar boyunca katılımcılar, uygulama yapma ve yurtdışından gelen konuÅŸmacılar ile desen analiz etme imkanı buldular.

25 Eylül
2016
3.Uluslararası İslam Sanatında Geometrik Desenler Çalıştayı 1. Günü

Ensar Vakfı kuruluÅŸu Ä°stanbul Tasarım Merkezi ve Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesini’nin düzenlediÄŸi “3. Uluslararası Ä°slam Sanatında Geometrik Desenler Çalıştayı“ ın ilk atölyesi 25 Eylül Pazar günü Ä°stanbul Tasarım Merkezi’nde baÅŸladı. Ameet Hindocha’nın yönetimindeki atölye dört saat sürdü. Katılımcıların yoÄŸun ilgi ile takip ettiÄŸi atölye çalışmasının ilk bölümünde Sultanahmet Camii’nden bir desen tasarımının farklı yönleri ele alındı. Ä°nceleme ve analiz çalışmasının ardından ara verildi. Verilen aranın ardından atölye ‘Onlu desen’ çalışması ile devam etti. Katılımcıların yapmış olduÄŸu uygulama çalışmalarının tamamlanmasının ardından çalıştayın ikinci günü sona erdi.

24 Eylül
2016
3.Uluslararası İslam Sanatında Geometrik Desenler Çalıştayı Açılış Paneli

Ensar Vakfı kuruluÅŸu Ä°stanbul Tasarım Merkezi ve Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesini’nin düzenlediÄŸi “3. Uluslararası Ä°slam Sanatında Geometrik Desenler Çalıştayı“ 24 Eylül Cumartesi günü Bahariye Mevlevihanesi’nde düzenlenen Açılış Paneli ile baÅŸladı. Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti BaÅŸkan Yardımcısı Abdurrahman Kayapınar’ın yapmış olduÄŸu açılış konuÅŸmasından sonra çalıştayın koordinatörü Prof. Miroslaw Majewski çalıştayın içeriÄŸi hakkında bilgiler verdi. Tanıtım konuÅŸmasının ardından çalıştay konuÅŸmacılarını tanıtan Majewski konuÅŸmasını sonlandırdı. Açılış Paneli programının ilk konuÅŸmacısı olan Jean-Marc Castera Ä°ran çeÅŸitlemeleri hakkında sunumunu gerçekleÅŸtirdi. Görsel örneklerle zenginleÅŸtirilmiÅŸ içeriÄŸi konuklara detaylı bir ÅŸekilde aktaran Castera ardından sunumunu tamamladı. Panelin ikinci konuÅŸmacısı Boris Aldridge idi. ‘KaÅŸan sırlı çinilerini yeniden yorumlamak’ konulu sunumunu gerçekleÅŸtiren Aldridge soru-cevap kısmından sonra sunumunu tamamladı. Boris Aldridge‘nin ardından günün üçüncü konuÅŸmacısı Prof. Hacali NecefoÄŸlu ‘Geometrik desenler olarak Ä°slami isimler ve kutsal ifadeler’ konulu sunumunu gerçekleÅŸtirdi. Ä°lgiyle takip edilen sunumun ardından NecefoÄŸlu sunumunu tamamladı. Açılış Panelinin son sunumunu Prof. Miroslaw Majewski gerçekleÅŸtirdi. ‘Ä°stanbul Rum Ortadoks Kilisesi’nde gizemli bir geometrik desen’ konulu sunumu katılımcılar tarafından dikkatle takip edildi. Sunumların ardından soru-cevap kısmına geçildi. Katılımcıların ilgiyle takip ettiÄŸi panel kokteylin ardından sona erdi.

09 Eylül
2016
Çocuklarla 5 Gün 5 Tasarım Atölyesi `Seramikle Tasarım Atölyesi`

Ä°stanbul Tasarım Merkezi Çocuklarla 5 Gün 5 Tasarım Atölyesi beÅŸinci ve son eÄŸitim gününü tamamladı. Seramikle Tasarım Atölyesinin gerçekleÅŸtiÄŸi günde Özlem Özer TuÄŸal hocamız çocuklarla beraberdi. EÄŸitimde, çocuklara plastik çamurun nasıl bir malzeme olduÄŸu, kaç derecede piÅŸirildiÄŸi, boyamasının nasıl yapıldığı anlatıldı ve örnekler gösterildi. Kâğıt üzerindeki bir çizimin plastik çamur ile üç boyutlu nasıl ÅŸekillendirildiÄŸi ve rölyefli tasarımların nasıl yapıldığı hakkında bilgiler verildi. Teorik bilgilerin ardından plastik çamur üzerine farklı ÅŸekillendirme aletleri ile doku çalışmaları yapıldı. Yapılan uygulama çalışmalarının ardından eÄŸitim günü sona erdi. EÄŸitim bittikten sonra çocuklar adına düzenlenen katılım belgeleri koordinatörümüz Åžule Yavuzer tarafından öÄŸrencilere verildi. EÄŸlenceli ve eÄŸitici geçen bir haftanın sonunda çocuklar bazı tasarım disiplinleri hakkında teorik bilgiler edindiler ve uygulama yapma imkanı buldular.

08 Eylül
2016
Çocuklarla 5 Gün 5 Tasarım Atölyesi `Mimarlık Atölyesi`

Ä°stanbul Tasarım Merkezi Çocuklar için 5 Gün 5 Tasarım Atölyesi dördüncü eÄŸitim gününü tamamladı. Mimarlık Atölyesinin gerçekleÅŸtiÄŸi günde Zehra Karakoç hocamız çocuklarla beraberdi. Atölyenin ilk bölümünde mazisi çok eskilere dayanan bir yapım sistemini kullanarak çeÅŸitli maketler yapıldı. Etkinlik için önceden hazırlanmış olan çentikli çubuklar ile Leonardo da Vinci'nin eskizleri ve John Wallis'in kitabında belirtilen örgü kurallarına uyularak, geometrinin elverdiÄŸi çeÅŸitli 2 boyutlu ÅŸebeke sistemleri ile 3 boyutlu silindirik ve çokyüzlü nesneler üretildi. Bu minvalde çocukların hocamız eÅŸliÄŸinde maketleri tamamlamalarıyla birlikte dördüncü eÄŸitim günü sona erdi.

˂    «    39    40    41    42    43    44    45    46    47    48    49    »    ˃