Bilgisayarla Illustrasyon Atölyesi

Bir konuyu açıklamak için yapılan resimlemeye illüstrasyon denir. Görsel sanatları kullanan tüm sektörlerde fotoğraf ile anlatılamayan her yerde illüstrasyon kullanılır. Geçmişte çocuk kitabı, reklam sektörü, dergi, kitap kapağı, basın ve basılı işler için illüstrasyon talep edilirken mobil cihazlar, bilgisayar ve televizyon ile ekran önem kazanmış, basılı işler büyük oranda azalmıştır. Günümüzde oyun, animasyon, sinema, tv sektörü arka plan, konsept tasarım, karakter tasarımı, sahne, dekor tasarımı gibi konularda mutlaka illüstratörlere ihtiyaç duyulmaktadır. Artık internet ile küreselleşen dünyada iş olanakları da küresel düzeydedir. Dünyanın öbür ucundaki firmalarla bile evden çalışma yapmaya çok uygun olan bu meslekte bilgi ve becerisi olanlar yüksek kazançlar elde edebilirler.

İstenen illüstrasyonlar üzerinde çok fazla düzeltmeye, alternatife ihtiyaç duyulduğu için günümüzde artık el boyaması ile illüstrasyon yaparak ihtiyaçları karşılamak hemen hemen mümkün değildir. Bu nedenle bilgisayar ile illüstrasyon ciddi bir kariyer için tek seçenektir.

Yazılımlar

Yapacağımız atölyede Adobe Photoshop, Illustrator, Blender yazılımları kullanılarak illüstrasyon yapım teknikleri gösterilecektir. Ayrıca sektörde kullanılan farklı yazılımlardan da bahsedilecektir. İş sektörünün ihtiyaçları ve mecranın gerektirdiği teknikler anlatılacaktır.

Atölyede eğitim uygulamalı illüstrasyon çalışmaları ile yapılır. Portfolyo üretimi hedeflenir. Çünkü sektör illüstratörün daha önce yaptığı işlere bakarak çalışma kararı verir. Portfolyosu olmayan illüstratörün iş yapma şansı yoktur.

Kimler Katılabilir

Eğitim online olduğu için dünyanın neresinde olursanız olun, ülke, şehir farketmez katılabilirsiniz. Oyun, animasyon, sinema, karakter tasarımı, kitap kapağı illüstrasyonları, konsept tasarım, çocuk illüstrasyonları, tıbbi illüstrasyon, stok görsel hazırlama, tv, reklam sektörü gibi sektörlerde profesyonel olarak çalışmayı düşünenler için hazırlanmış bir eğitimdir. Fakat ileri düzey hobi amaçlı katılanlara da kapımız açıktır. İş üretimine zaman ayırabilecek kişilerin katılması tavsiye edilir. Anlatılacak teknikler uygulama gerektirir. Çizim yeteneği önemlidir. Uygulama süreci katılımcıların farklı bilgi, beceri ve yetenek düzeyleri olması beklenmektedir. Daha önce çizim, boyama, tasarım vb. dersler almış kişiler ile yeni başlayanlar ile ayrı ayrı ilgilenilecektir. Kişiye uygun çalışma ve yönlendirme yapılacaktır.

Gerekli Donanım ve Yazılımlar

Katılımcıların Adobe yazılımlarını çalıştırabilecek güçte bir bilgisayarı olmalıdır. Çizim tableti edinilmesi yararlı olur. Bilgisayar alacak kişilere teknik bilgi verebiliriz. Çizim tableti olarak basınç duyarlılığı olan basit bir çizim tableti yeterlidir. Daha üst düzey beceriye sahip, özellikle ekranlı tabletler çok yararlı olacaktır. Kalem destekli android ya da ios tabletler de çok faydalı olmakla birlikte eğitim konusu içinde değildir.

Bu Eğitimin Size Veremeyecekleri

Bu eğitimin süresi içinde teknik bilgiye sahip olacaksınız fakat size çizim yeteneği kazandıramayız. Var olan yeteneğinizi geliştirmeye yardımcı oluruz. Gelişim sizin çalışmanıza bağlıdır. Üretim yapmadığınız sürece kursta anlatılanlardan fayda sağlayamazsınız. Eğitim 4 ay sürecektir. Eğer katılımcılar yeterli sayıyı sağlar ise atölyenin çalışma süresi uzatılır ve ileri düzey eğitime geçilebilir.

Atölye Takvimi:

Atölye Tarihleri: 11 Nisan – 25 Temmuz 2021

Atölye Gün ve Saati: Pazar / 16.00 - 19.00

Atölye Süresi: 16 Hafta - 48 Saat

Altan Güvenni

Marmara Üniversitesi Grafik Tasarım Mezunudur. Tasarımcı ve eğitimci olarak çalışmaktadır. Mimar Sinan Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar, Sanat ve Tasarım Fakülteleri Grafik, Görsel İlteşim Tasarımı Bölümlerinde dersler vermiştir. Önemli büyük ajanslarla ve büyük markalarla çalışmıştır. Halen İstanbul Tasarım Merkezi’nde çeşitli tasarım atölyelerinde eğitim vermektedir.