Ä°TM Etkinlik Haberleri

23 Mart
2019
Çocuklarla 1 Günlük Ebru Atölyesi

Ä°stanbul Tasarım Merkezi’nde 8-14 yaÅŸ arasındaki çocuklar için her ay düzenlenen “Eda Özbekkangay ile Çocuklarla 1 Günlük Ebru Atölyesi” 23 Mart 2019 Cumartesi günü 13.00 – 15.00 saatleri arasında gerçekleÅŸtirildi. Tarihi binamız Buhara Özbekler Tekkesi’nde Eda Özbekkangay eÄŸitmenliÄŸinde Ebru Sanatıyla tanışan çocuklar, ebru teknesindeki renklerin dans mucizesine eÅŸlik edip, ebru sanatının sırlarını, renkleri kullanmayı öÄŸrenip, hem yaratıcılıklarını hem de hayal dünyalarındaki renkleri su yüzüne çıkararak kendi desenlerini oluÅŸturdular.

18 Mart
2019
İslâm Sanatında Geometrik Desenler Okulu Başladı

Ä°stanbul Tasarım Merkezi ‘nde Prof. Dr. Miroslaw Majewski ile Ä°slâm Sanatında Geometrik Desenler Okulu Ongen Desenler Temel ve Orta Düzey EÄŸitim Programı baÅŸladı. Ä°slâm Sanatında Geometrik Desenler Okulu Ongen Desenler Temel ve Orta Düzey EÄŸitim programında ongen desen tasarımı kullanılarak geometrik desen tasarımı teknikleri uygulamalı olarak öÄŸretilecektir. Geometrik Desenler Okulu Temel ve Orta Düzey eÄŸitim programı 18 – 22 Mart 2019 tarihleri arasında 5 gün 30 saat olarak planlanmaktadır. Geometrik Desenler Okulu Ä°leri Düzey EÄŸitim Programı 25 -29 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleÅŸecektirilecektir.

13 Mart
2019
Tragedyadan Sinemaya Bakmak ve Görmek

Ä°stanbul Tasarım Merkezi ile Ä°BB Kültür Daire BaÅŸkanlığı’nın ortaklaÅŸa düzenlediÄŸi Mart ayı özel etkinliÄŸi “Tragedyadan Sinemaya Bakmak ve Görmek” 11 Mart 2019 Pazartesi günü 18.00 ile 21.00 saatleri arasında merkezimizde gerçekleÅŸtirildi. Ä°smail ErdoÄŸan’ın moderatörlüÄŸünde, konuklarımızdan Ahmet Yenilmez “Bakmak ve Görmek”, Enver GülÅŸen “Sinema ve Propaganda”, Yasin Çetin “Sanat Bizim Neyimiz Olur?” baÅŸlıklı sunumlarıyla, Tiyatro nereye yaslar kendini? Sinema kimden ve neyden beslenir? Bir silah olarak sanat neyimiz olur? Bakanlarla görenler kimler? gibi sorulara cevaplar arandı.

21 Åžubat
2019
Sanatlar ve PadiÅŸahlar

Ä°stanbul Tasarım Merkezi ile Ä°BB Kültür Daire BaÅŸkanlığı’nın ortaklaÅŸa düzenlediÄŸi Åžubat ayı özel etkinliÄŸi “Sanatlar ve PadiÅŸahlar” 21 Åžubat 2019 PerÅŸembe günü 17.00 ile 19.00 saatleri arasında merkezimizde gerçekleÅŸtirildi. Osmanlı’da var olan sanatların yelpazesi hayli geniÅŸtir. Hat sanatı baÅŸta olmak üzere tezhib ve minyatür ana akım sanatlardandır. Bunlara sonradan eklenen musiki ile resim ve sayamayacağımız kadar çok sanatla zanaatın iç içe geçtiÄŸi yaÅŸayan gelenekler vardır. Osmanlı Medeniyeti’nin görücüye çıktığı alanlardan biri olan sanat ve sanatların hamisi olarak padiÅŸahların konu edildiÄŸi etkinliÄŸimizde Ä°smail ErdoÄŸan’ın moderatörlüğünde, konuklarımız Ömer Faruk ÅžerifoÄŸlu, Ali Rıza Özcan ile Hat ve Resim sanatı ele alındı.

09 Åžubat
2019
`Kültür Mirasının İzinde` Projesi Tamamlandı

Avrupa BirliÄŸi Türkiye Ulusal Ajansı destekli Ensar Vakfı'nın koordinatörlüÄŸü, Kültürlerarası Ä°letiÅŸim Merkezi ve Ukrayna Devlet Pedagoji Üniversitesi ortaklığıyla yürütülen proje kapsamına Ä°stanbul Tasarım Merkezi'nde 04 - 07 Åžubat 2019 tarihleri arasında 5 gün boyunca 5 farklı atölye çalışması tamamlandı. Ensar Vakfı koordinatörlüÄŸünde, Ä°stanbul Tasarım Merkezi’nde Geleneksel Türk El Sanat’larından “Tezhip”, “Hat” ve “Ebru” atölyeleri ile Ukrayna el sanatlarından “Ukraynalı Paskalya Yumurtası” ve “Vytynanka (Hacimli kağıt katlama)” atölye çalışmaları geçekleÅŸtirildi. Ensar Vakfı olarak hazırladığımız ‘Kültür Mirasının Ä°zinde' ‘Tracing Cultural Heritage’ projesi; - Unutulmaya yüz tutmuÅŸ veya haberdar olmadığımız meslek grupları ve sanat dallarını ortaya çıkarmayı, Kültürlerarası iletiÅŸimde uluslararası farkındalık oluÅŸturmayı, Kültürel, sanatsal ve tarihi çalışmalara teorik ve pratik açıdan katkı sunmayı, Bir meslek/sanat dalının tarihsel serüvenini, beslendiÄŸi kaynakları, teorisini, sanat tarihi ve tasarım alanlarına yansımalarını irdeleyerek, gençlerin ve ilgi duyan herkesin bilgi sahibi olmasını saÄŸlamayı, Gençleri bu konuda araÅŸtırma yapmaya ve bu kadim sanatların yeni, sanatsal ya da endüstriyel uygulamalarına teÅŸvik etmeyi, Ortak ülkeler arasında kültürel, sosyal ve politik anlamda iÅŸbirliÄŸinin geliÅŸtirilmesini amaçlamaktadır. Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus + Gençlik DeÄŸiÅŸimleri Programı ile desteklenen ‘Kültür Mirasının Ä°zinde’ projesi kapsamında Ensar Vakfı, Kültürlerarası Ä°letiÅŸim Merkezi ve Ukrayna Pereyaslav-Khmelnytsky State Pedagogıcal Unıversıty ortaklığında, her ortak kurumdan 10 genç ve her gruptan 2 grup lideri olmak üzere toplamda 36 kiÅŸi katılım saÄŸladığı program sonunda atölye çalışmaları sergilendi, katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

˂    «    16    17    18    19    20    21    22    23    24    25    26    »    ˃